Tuesday, January 21, 2014

Update vol.1.0

      No, polrok je temer za nami, VĎAKATIBOŽE!!! Mám teóriu, na ktorej som usilovne pracovala niekoľko posledných dní- že polrok je vlastne ešte horší ako koniec roka. Tu je niekoľko faktov, ktoré to potvrdzujú.

     1. Po polroku nenasledujú zaslúžené dvojmesačné prázdniny.
     2. Aby nám to nebolo ľúto, dostali sme aspoň jeden deň. Bravó, ministerstvo školstva, toto ti fakt vyšlo. Nikto si na to dvojmesačné voľno ani nespomenie.
     3. Dĺžka ( respektíve krátkosť) týchto prázdnin neodrádza učiteľov od použitia ich obľúbenej a tak často využívanej vety, ktorá sa už dávno zapísala do análov ( študentov) " Mali ste na to celé prázdniny!"
     4. Jednodňové voľno po dvoch týždňoch krvi a potu naozaj nestačí. Prečo dva týždne krvi a potu? Pretože predtým sú zimné prázdniny, pred ktorými sa už posledný týždeň nesústredia ani učitelia, tobôž študenti- a tak máme vlastne pred polrokom takmer mesiac voľno. A nabehnúť hneď po tomto mesiaci na opravovanie známok, písanie posledných písomiek ( pretože posledná hodina pred uzatváraním je na to ako stvorená, všakže) a únavné a intenzívne vtieranie sa učiteľom, je extrémne náročné. A teda po vianočných prázdninách nasledujú dva dlhé a ťažké týždne bezsenných nocí.
     5. Polrok nič neznamená! Známky z neho sú úplne minimálne dôležité, majú prakticky len informačný charakter. Neoplatí sa kvôli nim učiť- ale skúste to povedať rodičom. Facka sprava, zľava a ešte vás aj posadia za knihy. Preto je najlepšie využívať taktiku mlčania- nepriznať to, len tajne všetko flákať. 
                5.1 Takéto flákanie má aj iné výhody. Keď sa vám podarí dostat´ nejakú dobrú známku,napríklad jednotku z franiny aj z konverzácií, ( ehm, ehm, ako mne, ehm, ehm) budete si to o to viac vážiť, pretože si uvedomíte, že ste sa kvôli tomu ani nemuseli nejak veľmi snažiť. A to už je aký pocit!
     6. Keď sa vám konečne podarí uzavrieť si z nejakého predmetu známku a dobrať polročné učivo... Niet sa čo radovať a obhliadať za dobre vykonanou prácou. Je tu predsa druhý polrok! Nesmieme stratiť ani minútu, najvyšší čas začať preberať učivo, písať písomky ( aj vy už máte vo štvrtok prvú do ďalšeho polroku?) a skúšať.

      Toľko zatiaľ k tejto téme, je možné, že postupom času doplním ďalšie super vychytávky nášho školského systému. 

E.




No comments:

Post a Comment